Categorii

miercuri, 9 noiembrie 2011

Source Code


Dacă ultima dată v-am prezentat o comedie, schimbăm puţin registrul şi vă propun astăzi un alt tip de film. Aş zice că se potriveşte cu vremea de afară! „Source Code”, căci acesta îi e numele, prezintă povestea căpitanului Colter Stevens, care se trezeşte în corpul unui necunoscut, într-un tren cu destinaţia Chicago, neştiind cum de a ajuns acolo sau din ce motive.
Retrăind în mod repetat ultimele 8 minute din viaţa lui „Sean”, el descoperă că face parte dintr-o operaţiune secretă al cărei scop este oprirea unui nou atac terorist, ultimul fiind şi cel în care „Sean” practic murise. Operaţiunea este de fapt un experiment guvernamental denumit „Codul Sursă”, un program prin care Colter va încerca să descopere cine pusese bomba în tren şi să-l împiedice să o detoneze pe următoarea, salvând milioane de vieţi. Din păcate, singura viaţă pe care nu o poate salva este a lui, mort cu două luni înainte de intrarea în această operaţiune.  
Sinceră să fiu, nu am prea înţeles finalul, care pare să-i redea oarecum viaţa lui Colter, mintea acestuia rămânând activă în corpul lui Sean. În cazul acesta… ce s-a întâmplat cu Sean? Poate mă lămureşte şi pe mine cineva după ce vizualizează filmul!
Distribuţie: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga şi Jeffrey Wright 



2 comentarii:

  1. Indraznesc sa-ti recomand un film extraordinar. Desi subiectul este destul de dur, fiind vorba despre persecutiile nazistilor vis-a-vis de evrei, subiectul filmului, povestea dar si punerea in scena a acesteia este extraordinara. De asemenea, coloana sonora cat si distributia te fac sa il urmaresti cu placere. Eu una am fost profund impresionata. Este singurul film, despre executiilor asupra evreilor, care mi-a placut. Este vorba despre "The Schindler's List", Steven Spielberg. Distributie: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley. Iti recomand cu caldura sa il vizionezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti multumesc pentru recomandare! il voi viziona cu siguranta, esti o draguta! >:D<

    RăspundețiȘtergere